Громадянство в Болгарії

+380 677 71 50 62
Громадянство в Болгарії
Громадянство в БолгаріїМожливі підстави оформлення згідно закону про громадянство Болгарії:
1. Наявність болгарських коренів заявника по одному з батьків.
2. Особливі заслуги перед державою (стаття 16 закону про громадянство).
3. За натуралізації (необхідно 5 років прожити в країні з тимчасовим дозволом на проживання і ще 5 років з ДВЖ / ПМП).
4. Громадянство Болгарії через інвестиції. Для цього потрібно вкласти 512,000 євро в державні облігації терміном на 5 років (опція інвестування може бути замінена даруванням суми 180,000 євро). На підставі такої інвестиції надається ПМЖ. Громадянство можна просити через 5 років у статусі ПМЖ (при цьому не потрібно проживати в Болгарії фізично, знати болгарську мову або відмовлятися від попереднього громадянства; для інвесторів є всі можливі виключення і пільги.
 
Особа, яка не є громадянином Болгарії, має право на отримання болгарського громадянства, якщо на день, коли їм подається прохання про натуралізацію, вона:
• досягла повноліття;
• Не менше 5 років тому отримала дозвільні документи на право постійного  або довгострокового перебування на території Республіки Болгарія;
• не має судимості за навмисний злочин закону загального характеру, винесеної судом Болгарії, і проти неї не порушувалася кримінальна справа за злочин закону такого характеру;
• має постійний прибуток або займається бізнесом, який дозволяє йому проживати в Республіці Болгарія;
• добре володіє болгарською мовою;
• звільнена від свого колишнього громадянства або передбачається вивільненням від нього на момент, коли буде отримано болгарське громадянство.  Не потрібно звільнення від колишнього громадянства, якщо:
• 1. особи - подружжя громадянина Болгарії;
• 2. Громадяни країни - члена Європейського Союзу, країн - сторін Угоди про Європейський економічний простір, або Конфедерації Швейцарія;
• 3. громадяни країн, з якими Республіка Болгарія уклала договори на встановлення взаємності.
 

Особа, яка не має болгарського громадянства і не менше, ніж за 3 роки до того, як було подано прохання про натуралізацію, отримала дозвільні документи на постійне перебування на території Республіки Болгарія, може отримати болгарське громадянство в тому випадку, якщо відповідає одній із зазначених нижче вимог :
• Не менше 3 років перебуває в офіційному шлюбі з громадянином Болгарії;
• місцем її народження є Республіка Болгарія;
• отримала дозвільні документи для постійного перебування на території Болгарії ще до того, як досягла повноліття.
 
Особа, яка не має болгарського громадянства, може отримати його, якщо безпосередньо Республіка Болгарія зацікавлена в його натуралізації або якщо ця особа володіє особливими заслугами перед Республікою Болгарія в сферах суспільного життя і економіки, в галузях науки, технології, в культурі або спорті.
 
banner
banner
banner
banner
banner
Поездка в Болгарию
Скачайте бесплатный каталог
Руководство покупателя
Обратный звонок
Новости